• 1

Jelikož člověk pochází z opice i my se velmi rádi opičíme. Tuhle dobrotu jsme okoukali u Juliány Maškrtnice a nutno říct, že je to opravdu maškrta. :) Placatý chlebík z pšeničného těsta s velkými oky, lahodné chuti přející mnoha variantám. 

 Recept najdete na stránkách Maškrtnica - jak se peče Fougasse

My jsme "fugásky" upekli z těsta, které nám zbylo po hamburgrových houskách z předchozího dne. Těsto leželo dva dny v ledničce a čekalo na svůj čas. Ten přišel o víkendu, kdy jsme pořádali letní grilování v nedalekém parku. Chtěli jsme přinést něco k masu jako přílohu a myslím, že úspěch byl veliký. Naše "fugásky" jsme před pečením potřeli směsí oleje s česnekem a provansalskými bylinkami, jedna várka dostala navrch ještě pikantní pálivé koření. Po chlebových placičkách se jen zaprášilo a doporučujeme je k letnímu posezení s větší skupinou jedlíků. Nejlepší je totiž sníst je hned čerstvé.  :)