Kvásková pizza

O víkendu jsem dostala chuť na pizzu. Překonala jsem sama sebe a svou lenost a večer předem jsem si připravila pšeničný kvásek z mouky manitoba na budoucí pizzové těsto.
O víkendu jsem dostala chuť na pizzu. Překonala jsem sama sebe a svou lenost a večer předem jsem si připravila pšeničný kvásek z mouky manitoba na budoucí pizzové těsto.
A moje výzva? Poprvé jsem pekla cibulový, kváskový, hnětený. Pro někoho možná prachobyčejný chleba, ale jelikož je Mirek konzerva a takové experimenty jako zrní, cibuli, škvarky, brambory, řepu, cuketu a podobně do chleba neuznává, neměla jsem nikdy možnost si to zkusit.
Před několika dny byla ve Facebookové skupině PečemPecen vyhlášena k příležitosti registrace 10000 člena, takzvaná Pekařská výzva. Měli jsme se pustit do výzvy s receptem, na který jsme si dosud netroufli, či pro nás představoval velkou výzvu. Míra se rozhodl vymyslet svůj originální recept. Zvolil efekt dvoubarevného těsta a vzniknul jeho mřížkový chlebíček.
Před časem jsme zdědili jednu starší remosku. Po počáteční nedůvěře, jsem ji přece jen vzala na milost a začala v ní připravovat všechny možné pečínky, došlo i na zapékanou zeleninu a lahodné žampiony s čedarem á la Jamie Oliver. No a vyvrcholilo to pokusem o upečení chleba.
Blíží se čas vánočního pečení a zdobení perníčků. Pokud máte rádi vůni perníkového koření měli byste zpozornět.
Měsíce běží a v našem kalendáři se ukazují listopadoví oslavenci. A protože jsou oba z Krkonoš, řekli jsme si, že přivezeme stylově severský, celožitný chléb. A tady se nehraje na krásu zdobení a líbivého načančání. Tady jde o obsah. :)
Podzim je u nás v rodině spojen se spoustou narozenin. Nejdříve Lvi následují Váhy pak plynulý přechod na Štíty a Střelce a završí to zimní Kozorozi a Vodnáři. Pro jednu mladou Váhu jsme si vymysleli zdobený bochníček jako hezký dárek.
Natočili jsme zbrusu nový video-návod, jak na rohlíky, aby chutnaly tak, jako jsme to měli rádi v 80.-tých letech.
Máte chuť na křupavé domácí rohlíky. Žádný problém. Vytvořil jsem foto-návod pro jednoduché ranní pečení.
Jelikož člověk pochází z opice i my se velmi rádi opičíme. Tuhle dobrotu jsme okoukali u Juliány Maškrtnice a nutno říct, že je to opravdu maškrta. :) Placatý chlebík z pšeničného těsta s velkými oky, lahodné chuti přející mnoha variantám.
Fenomén Kringel proběhl jako smršť v naší oblíbené diskuzní skupině Pečem Pecen na Facebooku. Pekl ho tam snad každý a všichni jsme chtěli vyzkoušet jak si kvásek s tímto moučníkem poradí. Kvásek nezklamal a v mnoha domácnostech se stal Kringel pravidelným hostem.
Na tenhle hamburger jen tak nezapomenete. Objevili jsme skvělý recept na hamburgerové housky a hned jsme ho aplikovali do života.
Z kvásku jsme už zkusili spoustu sladkého pečiva a do sbírky nám chyběl už jen trdelník.
Před časem jsme dostali pozvání na jednu letní svatbu. No a co přinést darem než pěkný bochník chleba.