Kvásek u nás spí stále v ledničce, je to už pěkný veterán a rádi se o něj podělíme. Najdete nás na kváskové mapě www.pecempecen.cz v Praze 13 u metra B - Lužiny, je tam na Mirka i emailový kontakt.
...zkušenost je to co získáš, když nezískáš to, co jsi chtěl...
Kvásek u nás spí stále v ledničce, je to už pěkný veterán a rádi se o něj podělíme. Najdete nás na kváskové mapě www.pecempecen.cz v Praze 13 u metra B - Lužiny, je tam na Mirka i emailový kontakt.
O víkendu jsem dostala chuť na pizzu. Překonala jsem sama sebe a svou lenost a večer předem jsem si připravila pšeničný kvásek z mouky manitoba na budoucí pizzové těsto.
A moje výzva? Poprvé jsem pekla cibulový, kváskový, hnětený. Pro někoho možná prachobyčejný chleba, ale jelikož je Mirek konzerva a takové experimenty jako zrní, cibuli, škvarky, brambory, řepu, cuketu a podobně do chleba neuznává, neměla jsem nikdy možnost si to zkusit.
Před několika dny byla ve Facebookové skupině PečemPecen vyhlášena k příležitosti registrace 10000 člena, takzvaná Pekařská výzva. Měli jsme se pustit do výzvy s receptem, na který jsme si dosud netroufli, či pro nás představoval velkou výzvu. Míra se rozhodl vymyslet svůj originální recept. Zvolil efekt dvoubarevného těsta a vzniknul jeho mřížkový chlebíček.
Před časem jsme zdědili jednu starší remosku. Po počáteční nedůvěře, jsem ji přece jen vzala na milost a začala v ní připravovat všechny možné pečínky, došlo i na zapékanou zeleninu a lahodné žampiony s čedarem á la Jamie Oliver. No a vyvrcholilo to pokusem o upečení chleba.
Blíží se čas vánočního pečení a zdobení perníčků. Pokud máte rádi vůni perníkového koření měli byste zpozornět.
Měsíce běží a v našem kalendáři se ukazují listopadoví oslavenci. A protože jsou oba z Krkonoš, řekli jsme si, že přivezeme stylově severský, celožitný chléb. A tady se nehraje na krásu zdobení a líbivého načančání. Tady jde o obsah. :)